Her Değişim Bir Umut

Her Değişim Bir Umut

SESOB'dan Anlamlı Proje: "Her Değişim Bir Umut" SESOB'un 'Her Değişim Bir Umut' projesi hem gençleri bağımlılıktan kurtaracak hem de meslek sahibi yapacak

Yeşilay, Samsun Esnaf ve Sanatkârlar Odalar Birliği'nce çalışmaları tamamlanan 'Her Değişim Bir Umut' projesini seçti. Proje Samsunlulura umut olup gençleri bağımlılıktan kurtaracak ve aynı zamanda meslek edinmelerine imkan sağlayacak.

PROJEYİ YEŞİLAY SEÇTİ

Yeşilay'ın '2019 Bağımlılıkla Mücadele Mali Destek Programı' kapsamında Samsun Esnaf ve Sanatkârlar Odalar Birliğinin (Samsun ESOB) başvuru sahibi olduğu "Her Değişim Bir Umut" isimli proje, mali destek verilmesi kapsamında seçilen projelerden oldu. Yeşilay Samsun Şubesi, Samsun Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ve Samsun İlkadım Halk Eğitim Merkezinin de ortak olduğu proje, gençleri bağımlılıktan kurtarırken onları meslek sahibi de yapmayı amaçlıyor. "Her Değişim Bir Umut" Projesi Yeşilay'ın seçtiği 9 projeden biri oldu.

EĞİTİM MERKEZİ KURULACAK

Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı Hacı Eyüb Güler dezavantajlı gruba yönelik Denetimli Serbestlik Müdürlüğü bünyesinde bir eğitim merkezi kurulacağını belirterek," Bu eğitim merkezinde 15-29 yaş aralığında denetimli serbestlik yükümlülüğü altında bulunan gençlerden seçilecek 20 kişiye Samsun İlkadım Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünden görevlendirilen usta öğreticiler aracılığıyla mesleki eğitimler verilmesi sağlanacak. Böylece gençlerin madde bağımlılığından kurtularak ,bir meslek sahibi olmaları ve kendi ayakları üzerinde durmaları ekonomik hayata katılımları sağlanmış olacaktır. Yeşilay Samsun Şubesi de bu 20 gence verilen bağımlılıklara ilişkin grup müdahale programlarında özellikle madde kullanma riski ve madde bağımlılığından korunma konulu seminerler verecek" dedi.

KAYNAK : https://www.samsungazetesi.com/sesobdan-anlamli-proje-her-degisim-bir-umut-89185/

12.01.2022 1213

19-01-202219-01-202219-01-202219-01-2022

12-01-202212-01-2022