Usta Öğretici Başvurularında Dikkat Edilecek Hususlar

Usta Öğretici Başvurularında Dikkat Edilecek Hususlar

27.07.2021 12005

Değerli Usta Öğretici Adayımız;

2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Müdürlüğümüz bünyesinde Ücretli Usta Öğretici olarak görev almak isteyenlerin başvuruları ve evrak yüklemeleri 01-31 Ağustos 2021 tarihleri arasında e-yaygın sistemi üzerinden online olarak yapılacaktır. Geçen yıl ilk defa uygulanmaya başlayan sistemin yeni olması sebebiyle başvuru yapan adaylar tarafından birçok hatalar yapılmış ve mağdur olmalarına sebep olmuştur. Bundan dolayı başvuru aşamasında yapılan uyarıları dikkatli incelemeniz, ayrıca Müdürlüğümüz Web Sitemizde yapılan açıklamaları da takip etmeniz sizlerin yararına olacaktır.

Aşağıda başvurularla ilgili bazı açıklamalar yapılmıştır. Başvurularda dikkat çeken hususlara başvuru süresince Kurum Web Sitemizde yer verilecektir. Takip ediniz.

Yeni dönemin hayırlı olmasını temenni ederiz.

Murat YALÇINKAYA

Müdür


BAŞVURULARINIZI SÜRESİ İÇİNDE YAPINIZ,

BELİRTİLEN TARİHLERDEN SONRA BAŞVURU YAPMAYINIZ!

"E-Devlet Girişi" üzerinden e-yaygına girilecektir

E-Yaygın Giriş İçin

TIKLAYINIZ

>>> Usta Öğretici Başvurusu Anlatım Sunusu TIKLAYINIZ


 BELGELERİN YANLIŞ YÜKLENMESİ

               GEÇEN YILKİ BİRÇOK BAŞVURUDA BELGELER YANLIŞ YERE YÜKLENMİŞ, EKSİK EVRAK YÜKLENMİŞ VEYA KURS ADI SEÇİLMİŞ FAKAT HİÇ EVRAK YÜKLENMEMİŞTİR. BU DURUMLARDA BAŞVURU İPTAL OLMAKTADIR.

ONAY VE RED DURUMU

BAŞVURU YAPAN USTA ÖĞRETİCİLER BAŞVURU DURUMLARINI YİNE BAŞVURU YAPTIKLARI YERDEN TAKİP ETMELİDİRLER. SİSTEMDE BAŞVURUNUZ İDARECE İNCELENMİŞSE "ONAYLANDI" YA DA "RED EDİLDİ" DİYE GÖREBİLİRSİNİZ. RED EDİLENLERİN GEREKÇELERİ DE SİSTEMDE YAZMAKTADIR. EĞER EVRAK NOKSANLIĞINDAN RED EDİLMİŞSE, EKSİK EVRAKI TEKRAR YÜKLEYİNİZ.

BAŞVURUM OLMUŞ MU?

"BAŞVURUM OLMUŞ MU?" DİYE HALK EĞİTİME GELMEYİNİZ. SİZ KENDİNİZ GİRİP BAŞVURU BİLGİLERİNİZİ VE YÜKLEDİĞİNİZ EVRAKLARI GÖREBİLİRSİNİZ.

DİĞER KURS AÇMA EVRAKLARI

AYRICA; DİĞER KURS AÇMA İLE İLGİLİ TÜM EVRAKLAR BAŞVURU İŞLEMLERİ TAMAMLANDIKTAN SONRA DUYURU YAPILARAK İSTENECEKTİR.

KURS YERİ UYGUNLUK

USTA ÖĞRETİCİ BAŞVURUSU YAPMIŞ OLANLAR "KURS YERİ UYGUNLUK ONAYI" İÇİN DİLEKÇE VERMELERİ GEREKMEKTEDİR. GEÇEN YIL KURS YERİ UYGUNLUK ONAYI ALMIŞ OLANLAR TEKRAR ONAY ALMALARINA GEREK YOKTUR.


   KURS AÇMAK İSTEDİĞİNİZ ALANIN EĞİTİCİ NİTELİKLERİNİ MODÜLER PROGRAMDAN MUTLAKA BAKINIZ


 KURS YERİ UYGUNLUK ONAY BELGESİ İÇİN AÇIKLAMA

     Kurs merkezi olarak kullanılacak yerlerde ">>> EK-1 Kurs Yeri Onay Formu"nda belirtilmiş olan kriterler aranacaktır. EK-1 Kurs Yeri Onay Formu idaremizce onaylanması gerekmektedir. Kurs açılması planlanan mekan için Müdürlüğümüze  (EK-2) KURS YERİ İNCELEME TALEP DİLEKÇESİ ile başvuru yapılması ve onay alınması zorunludur.

 >>> Kurs Yeri Onay Formu (Güncel)(v.2.0) TIKLAYINIZ

NOT: GEÇEN YIL KURS YERİ UYGUNLUK ONAYI ALMIŞ OLANLAR TEKRAR ONAY ALMALARINA GEREK YOKTUR.


  ORYASTASYON SEMİNERİ BELGESİ İÇİN AÇIKLAMA

     Kurs açılabilme şartlarından birisi de Oryantasyon Semineri katılmış ve başarılı olarak belgesini almış olmaktır. Öğretmenlik alanı mezunları ile Formasyon Belgesine sahip olan lisans mezunlarının dışında kalanlardan bu belge istenecektir. Seminer yaklaşık 3 gün sürmektedir. Başvuruyu aşağıdaki linkten yapabilirsiniz.

>>> Oryantasyon Kursu Başvurusu için TIKLAYINIZ


 İŞ GÜVENLİĞİ BELGESİ İÇİN AÇIKLAMA

     Kurs açılabilme şartlarından bir diğeri de İş Güvenliği belgesine sahip olmaktır. Yönetmelik gereği "İş Güvenliği ve İşçi Sağlığı" eğitimleri az tehlikeli sınıfta (Halk Eğitim Merkezleri) yer alan işyerlerinde 3 yılda en az bir defa tekrarlanmalıdır. (En az 8 saat). Bu süreyi tamamlamış ve tamamlanacak olan belge sahipleri Web Sitemiz üzerinden İş Güvenliği Kursuna müracaat etmelidirler. Aksi takdirde belgeleri geçersiz sayılacaktır. Başvuruyu aşağıdaki linkten yapabilirsiniz.

>>> İş Güvenliği Kursuna Başvuru için TIKLAYINIZ


 GÜVENLİK SORUŞTURMASI YAPILMASI

     E-Yaygın üzerinden Usta Öğretici Başvurusu yapanların bilgileri, ilgili birime gönderilerek güvenlik soruşturması yapılacaktır. Güvenlik soruşturma sonuç bilgisi gelmeden kurs açılma işlemine yapılmaz.


  SADECE "USTA ÖĞRETİCİLİK BELGESİ" İLE KURS AÇILAMAZ.

USTALIK BELGESİ, DİĞER YETERLİLİK BELGELERİ YA DA ALANINDA MEZUNİYET DİPLOMASI GEREKLİDİR.

4. SEVİYE EĞİTİM BELGESİ

1.  Meslek Lisesi Mezunu,

2.  3308 Mesleki Eğitim Kanununa göre düzenlenen Ustalık Belgesi,

3.  Mesleki Yeterlilik Kurumu 4. Seviye Belgesi,

4.  Yaygın Eğitim 4.Seviye Seviye Kurs Bitirme Belgesidir.

 

"Usta Öğretici Belgesi" ile kurs açılamaz. 4. Seviye Eğitim Belgesi içinde yer almaz. Mesleki Yeterlilik belgesi olarak :

 - 3308 Mesleki Eğitim Kanununa göre düzenlenen Ustalık Belgesi,

 - Mesleki Yeterlilik Kurumu 4. Seviye Belgesi,

 - Yaygın Eğitim 4.Seviye Seviye Kurs Bitirme Belgesi sayılmaktadır.


  MEZUNİYET BELGESİ AÇIKLAMASI

"Ücretli Usta Öğretici Başvuru Değerlendirme Ek-2 Formunda" Mezuniyet durumlarına göre puan verilmektedir. Örnek: Eğitim Fakültesi Lisans Mezunları 49 puan, Lisans mezunu 44 puan, Formasyonu olan lisans mezununa ilave 3 puan (Toplam 47 puan) gibi puan değerleri belirlenmiştir. USTA ÖĞRETİCİ BAŞVURUSU "Mezuniyet Belgesi"ne ait ilk giriş bölümünde yazılması ve yüklenmesi gereken mezuniyet durum belgesi; Modüler Kurslar Programında ilgili kursun Eğitici Nitelikleri bölümünde istenen mezuniyet seviyesine ait Diploma yüklenmelidir. Başvuru yapan bazı Usta Öğretici adayları kurs açabileceği alan dışında mezun olduğu programın diplomasını (yanlış) olarak yüklemektedirler. Bu yanlış beyan sonucunda sistem ayrıca puan tahsis ettiği için başvuru geçersiz hale gelme durumu oluşmaktadır. Bu konuya dikkat edilmesi sizlerin menfaatinedir.

Ayrıca; kişi Lisansı seçmiş ve Formasyonu da göstermiş ama sadece diplomasını yüklemiştir. Formasyon Belgesini yüklememiştir. Bu kişi de noksan evrak göndermesinden dolayı sorun yaşayabilecek durumdadır. Bu konuda da dikkatli olunması gerekmektedir.

Kursun Eğitici Niteliklerinin bazılarında mezuniyeti lise veya ortaokul olması gerekir gibi açıklamalar olduğundan, bu durumda olan kurslara başvuru yapacak olanlar modülün eğitimci niteliğindeki isteğine göre olan mezuniyet belgesini ek belgelere yüklemelidirler.


 

İŞ DENEYİMİ BİLGİLERİ

     Bu bölümde BARKOTLU SGK Hizmet Doküm Belgesi yüklenecektir. Mevzuat gereği Alanında Hizmet/İş Deneyimi yıl için 1 (bir) puan verilmektedir. Bu alana başka bir belge yüklemeyiniz.


  KURS SEÇİMİ

     "4.Seviye" kurslarından seçim yapmayınız. Kursların kaçıncı seviye olduğunu Modüler Kurslar Programında kursları listelediğiniz zaman hemen sağ yanında görebilirsiniz. Bu kurslar İşkur işbirliği halinde açılan kurslardır ve öğrencilerin sigorta ve ücret işlemleri yapılması zorunludur. Müdürlüğümüz bünyesinde bu kurslar açılmamaktadır. Seçim yapacağınız kurs için mutlaka Modüler Kurslar Programında açmak istediğiniz kursun seviyesini kontrol ederek seçim yapınız. 


YENİ PUANLAMA TABLOSU

TIKLA