'Belgesel Dünyası' adlı eTwinning projemiz tamamlandı

'Belgesel Dünyası' adlı eTwinning projemiz tamamlandı

14.06.2021 969

Samsun İlkadım Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ve kurumumuz İlkadım Halk Eğitim Merkezi ortaklığında Ocak 2021 itibariyle yürütülmeye başlanan ve belgesel oluşturmaya yönelik planlanan 'Belgesel Dünyası' isimli Ulusal eTwinning projemiz başarı ile tamamlanmıştır.  Karışık okul takımları halinde işbirliği içerisinde çalışma, araştırma tekniklerini tanıma, dijital ortamda doğru bilgiye ulaşma, dijital içerik oluşturma gibi becerilerin geliştirilmesine katkıda bulunmayı hedefleyen bu projede öğrencilerimiz; 

  Belgesel haline getirilebilecek konuları belirledi ve ardından üzerinde çalışmak istedikleri konu için oy kullandı. Bu aşamada karışık okul takımları şekillenmiştir. Oylama sonucu ortaya çıkan 5 konu:

- Dillerin ortaya çıkışı

- İklimler neden değişiyor?

- Esrarengiz sayılar

- Başarmanın sırları

- Mısır piramitlerinin sırrı

  Konular belirlenince öğrencilerimiz merak ettiklerini ve kendi fikirlerini proje bloğumuzda yer alan ortak paylaşımlı sanal duvarda paylaşmıştır.

  Her takım eTwinning platformunda yer alan 'forum' bölümünde aralarında iletişim ve işbirliği sağlayarak final ürünü olan 'belgesel oluşturma' çalışması öncesi etkinliklerini planlayıp yürütmüştür. Bu etkinliklerde öğrencilerimiz kendilerine sunulan araştırma yapma, dezenformasyon, telif hakkı ve doğru bilgiye ulaşma konularını kapsayan yönergeye bağlı kalarak internet araştırması yaptı ve kendi çalışma konuları üzerine Powerpoint sunusu hazırlamıştır. Sonraki aşamada yine kendi konularında biraz daha yetkin olmalarını sağlayacak etkinlikler yürütmüşlerdir. Web 2.0 araçları kullanımıyla röportaj yapma, deney, haber sunumu hazırlama, anket uygulama ve sonuç grafiği oluşturma, 3D piramit maketi oluşturma, bilgilendirici dijital harita oluşturma,  ekitap/afiş/ poster hazırlama, animasyon oluşturma bu etkinlikler arasındadır.

   Takım çalışmalarının yanı sıra öğrencilerimiz ortak çalışmalar da yürütmüştür. Her ekip farklı bir ekibe ait sunuları inceleyerek bilgi yarışması sorusu hazırladı. Bu sorular daha sonra 'kahoot' aracı ile düzenlendi ve çevrimiçi bir toplantıda yarışma gerçekleştirilmiştir.

   Dillerin ortaya çıkışı' ekibinin bir etkinliği olarak başlayan 'yeni alfabe sembolleri üretme ve bu sembollerle yazışma' çalışmasında tüm ekiplerin katkısı bulunmuş, yazışmalar yapılmış, böylece bu çalışma projenin ortak ürünü haline gelmiştir. 

  Yürütülen bu etkinliklerin ardından ekipler moviemaker, animato ve çeşitli web 2.0 araçlarını kullanarak belgesellerini oluşturmuştur.

  Tüm proje çalışmaları gönüllülük esasına bağlı olarak ders saatleri dışında çevrimiçi olarak yürütülmüştür.

      Proje değerlendirme çalışması olarak öğrencilerimize çevrimiçi ortamda bir anket uygulanmıştır. Bu anket sonuçlarına göre bu projeyle, hedefleri gerçekleştirmeye yönelik öğrencilerimiz için önemli katkılarda bulunduğu görülmüştür.

      Projeyi yürüten kurumumuz İngilizce Öğretmeni Şennur MEMİŞ'e, İlkadım Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi İngilizce Öğretmeni İnnap KAYA'ya ve projede yer alan değerli öğrencilerimize teşekkür ederiz.

14.06.2021

Murat YALÇINKAYA

İlkadım Halk Eğitimi Merkezi Müdürü

 14-06-2021


PROJE ORTAK OKULUMUZ 

https://ilkadimkizaihl.meb.k12.tr/


 https://www.etwinning.net/tr/pub/index.htm

http://etwinning.meb.gov.tr/

14-06-2021

14-06-2021

14-06-2021


ÖĞRENCİLERİMİZİN PROJE ÇALIŞMALARINDAN ÖRNEKLER

14-06-2021

 

PROJEDEN BAZI ETKİNLİKLER

14-06-202114-06-202114-06-202114-06-2021

14-06-202114-06-2021 14-06-2021 14-06-2021

Ela (AİHL):

GERÇEK BAŞARI HİKAYESİ OLAN BİR KİŞİ İLE RÖPORTAJ YAPMA :

https://youtu.be/DZVcO4vX3NM

Mısır Piramitlerinin Sırrı:

İlayda (H.E.M.)

Mısır pitamitlerinin dijital gösterimi

https://youtu.be/D0TzcYNVN3M