Bağımlılıkla Mücadele Ediyoruz

Bağımlılıkla Mücadele Ediyoruz

01.02.2023 615

İlkadım Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğümüz olarak Bağımlılıkla Mücadele kapsamında okul öğrencilerine (Ana Sınıfı, İlkokul, Ortaokul, Lise ) ve Yetişkin Velilere yönelik kurslar açılacaktır. 

Kurslarımıza, İlkadım okullarımızda görev yapan Rehberlik Alanı Alan öğretmenler ile Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitimi Projesi kapsamında formatörlük ve/veya uygulayıcı eğitimini almış olan öğretmenler eğitici olarak başvurabileceklerdir. Kurslarda eğitici olarak görev alınabilmesi için e-yaygın sistemi üzerinden görevi talebi yapılması ve akabindeki iş ve işlemlerin yerine getirilmesi gerekmektedir.

Murat YALÇINKAYA

 Müdür

03-02-2023

✅ BAĞIMLILIKLA MÜCADELE Kurs Programında eğitici görevi almak isteyen okullardaki öğretmenlerimiz E-Yaygın sistemi üzerinden eğitmenlik görev başvurusu yapmaları ve kurs seviyesi seçmeleri gerekmektedir. 

✅ E-Yaygın Sistemine nasıl başvurulup, nasıl kurs seçimi yapılacağına dair ANLATIM için;

 TIKLAYINIZ

SORUMLU İDARECİ

 

 ✅EĞİTİMCİLERİN NİTELİĞİ

1.Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığınca yayımlanan "Öğretmenlik Alanları, Atama ve Ders Okutma Esaslarına İlişkin Çizelgeye" göre Rehberlik Alanı Alan öğretmeni olarak atananlar;

2.Diğer branş öğretmenlerinden; Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitimi Projesi kapsamında formatörlük ve/veya uygulayıcı eğitimini almış olanlar öğretmen/eğitimci olarak görevlendirilir.

 

BAĞIMLILIKLA MÜCADELE

✓Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı Türkiye Yeşilay Cemiyeti iş birliğinde geliştirilen, tüm toplumu hedefleyen ve toplum genelinde bağımlılık konusunda farkındalık oluşturmayı amaçlayan bir eğitim programıdır.

✓Ülkemizin sosyolojik yapısı, ihtiyaçları ve mevcut eğitimler göz önüne alınarak tasarlanmış ve bağımlılıkla mücadelede etkin bir eylem planı olarak yapılandırılmıştır.

✓Tütün, teknoloji, alkol ve madde bağımlılığı ve sağlıklı yaşam sürmeyle ilgili olarak bireylerde ve toplumda farkındalığın artması; bireysel ve toplumsal sağlığa zararlı bağımlılık alanlarının bilgi ve bilinçle önüne geçilmesi amaçlanmıştır.

 

 

01-02-2023