Afet ve Acil Durum Farkındalık Eğitimi (8 Saat)

Afet ve Acil Durum Farkındalık Eğitimi (8 Saat)

OKULLARDA KADROLU ÖĞRETMENLERİN VELİLERE YÖNELİK 8 SAATLİK "AFET VE ACİL DURUM FARKINDALIK EĞİTİMİ" KURSU VEREBİLMELERİ HAKKINDAKİ SÜREÇ AŞAĞIDA YER ALMAKTADIR

06.04.2023 2862

DEĞERLİ ÖĞRETMENLERİMİZ;

Afet; insanlar için fiziksel, sosyal ve ekonomik kayıplara neden olan, normal yaşamı ve insan faaliyetlerini durdurarak veya kesintiye uğratarak toplulukları etkileyen mevcut hizmet sistemlerinin kilitlendiği, kaynakların yetersiz kaldığı, doğal ve insan kaynaklı olaylar olarak tanımlanmaktadır.

Başta deprem olmak üzere ülkemizde en fazla yaşanan afetlerin öncesi, sırası ve sonrasında birey ve ailelerin yapılacak doğru davranışlar konusunda bilinçlendirilmesi, gerekli bilgi ve becerilerin kazandırılması gerekmektedir.

Bu amaçla, İlkadım Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğümüz bünyesinde okullarda öğrenci velileri ve 18 yaş üstü bireyler için İlkadım İlçemiz okullarında görev yapan Kadrolu Öğretmenlerimiz tarafından 8 Saatlik "Afet ve Acil Durum Farkındalık Eğitimi" kursları verilecektir.

Şartları tutan öğretmenler aşağıdaki işlemleri yerine getirmelidir.

OKULLARDA KADROLU ÖĞRETMENLERDEN KİMLER KURS GÖREVİ ALABİLECEKTİR?

1. Coğrafya, Sosyal Bilgiler, Fen Bilgisi alan öğretmeni olarak atananlar.

2. Atanan tüm alan öğretmenlerinden attaki eğitimlerden birini aldığını belgelendirenler.

(Afet Bilinci Eğitmen Eğitimi, Okul Tabanlı Afet Eğitimi, Temel Afet Bilinci Eğitimi, Acil Durum Ekipleri Eğitimi, Afet ve Acil Durumlarda Psikososyal Destek Eğitimi, Arama Kurtarma Ekibi Eğitimi, Arama Kurtarma ve Tahliye Eğitimi, Afet Sonrası Ruh Sağlığı Belgesi)

06-04-2023

Okullardaki Kadru öğretmenler şifreleri ile veya  sisteminden e-yaygına girerek kurs görevi almak için eğitmenlik/Usta Öğreticilik başvurusunda bulunmalıdır. Bu başvurularında 8 Saatlik "Afet ve Acil Durum Farkındalık Eğitimi" kursunu seçmelidir.

Anlatım Kılavuzu için TIKLA

06-04-2023

Eğitmenlik/Usta Öğreticilik başvurusu onaylandıktan sonra, 8 Saatlik "Afet ve Acil Durum Farkındalık Eğitimi" kursunu açmak için başvuru yapılmalıdır. Bunun için;

1.   Kadrolu öğretmenler “Kurs Açma İstek ve E-3 Formu”nu doldurmalıdır. Bu formda; öğretmenin kişisel bilgileri ile zaman ve Kursiyer bilgileri yer almaktadır. Kursiyer sayısı en az 15 kişi olarak planlanmalıdır.

2.   Okul Müdürlükleri, öğretmenlerinin kurs açma başvuru evraklarını İlkadım Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğüne DYS üzerinden göndermelidir.

3.   İlkadım Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü, gelen başvuru istek bilgilerine göre e-yaygın sisteminde kurs planlaması yapar.

4.   Kursu planlanan öğretmen “Eğitici Görev Onayı” vermelidir.

5.   Planlaması yapılan kurs, e-yaygın sistemi üzerinden sırası ile; Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı, Halk Eğitim Merkezi Müdürü, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü ve İlçe Milli Eğitim Müdürü tarafından incelenir ve uygun olanlara onay verilerek resmi olarak açılır ve panlanan tarihte başlatılması için hazır hale gelir.

7.   Öğretmen; Kurs içeriklerinin yer aldığı Kurs Modülünü indirir. Ders planlamasını ve işleyişini bu modül çerçevesinde gerçekleştirir.

8.   Öğretmen; Yıllık plan hazırlar.

9.   Öğretmen; Kursiyerlere kursun başlama tarih ve saatini haber verir.

 

06-04-2023